Een breed inzetbaar mes.

Wat is een karambit?
Een karambit is een vrij klein mes dat afkomstig is uit Zuidoost Aziƫ. Het heeft een zeer kenmerkende vorm die enigszins lijkt op een klauw. Vermoed wordt dat het mes afkomstig is uit Indonesiƫ. Een groot verschil met een normaal mes is dat je dit mes comfortabel kan vasthouden met het lemmet naar beneden gericht. Aan het eind van het handvat zit een ring waar een duim of middelvinger ingestoken kan worden zodat je extra goed grip hebt op het mes en het nooit zomaar uit je handen zal glijden.

Wat kan je allemaal doen met een karambit
Het is een bijzonder veelzijdig mes en er is eigenlijk weinig dat het mes niet kan. Het is zeer nuttig als snijmes en kan prima in de tuin worden gebruikt bij het snoeien. Ook kan in een handomdraai makkelijk touwen en kabels door worden gesneden. Daarom is dit mes op populair bij klimmers als veiligheidsmes.

Karambit kopen
Als je een karambit aan wilt schaffen heb je de keus uit zeer veel verschillende soorten. Er zijn versies met 2 snijbladen, de zogenaamde twinblade en traditionele versies. Deze komen in verschillende kleuren en materialen. Ook zijn sommige makkelijk in te klappen en horen andere weer in een holster thuis. Voor veel meer informatie en een mooi aanbod van dit mes kan je kijken op www.dumpstorehengelo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *